logga

Friskvård/Friskträning

Att belasta kroppen är ett måste. Att överbelasta kroppen kan ge ohälsa och sjukdom, men detsamma gäller om vi inte kan belasta oss alls.
Vi är födda att röra på oss! Dagens miljö erbjuder tyvärr mycket stillasittande med stereotypa rörelser. Tyvärr är vår variation av nyttjande av vår egen kropp, väldigt liten mellan arbete och fritid. Vi behöver alla röra på oss dagligen.

För dig som drabbats av skada eller sjukdom, och som behöver specifik träning för att komma igång finns möjlighet till träning här på kliniken.
När du avslutat din behandling finns vidare möjlighet att fortsätta träna i Gymline.se ett välutrustad gym i Tumba (Alfa Laval område). De första gångerna finns jag där för att instruera på ett korrekt sätt, motivera dig att träna. Du får en ordentlig genomgång av ett personligt anpassat tränings program. Senare görs en uppföljning för att följa din utveckling!
 

Konditionstest

Hur står det till med konditionen? Planerar du att börja träna eller är du nyfiken på om du tränar rätt?
Ett konditionstest går ut på att ta reda på kroppens syreupptagningsförmåga. Jag använder mig av en avancerad Monark testcykel och själva testet tar 6-10 minuter. Fördelen med testet är att belastningen väljs individuellt efter din kapacitet. Du får direkt efter testet reda på hur det står till med konditionen. Är du en Gunde Svan eller kan jag hjälpa dig i din träning? 

 

bild pa traningslokalen
 

Tumbas sjukgymnastik & akupunktur
Grödingevägen 12 B 147 30 TUMBA, 08-53037370